Aktuellt

Aktuellt - 2019

Här kan du läsa mer om vad som är på gång på Hannagården under 2019. Vill du veta mer om en kurs eller aktivitet, eller anmäla dig direkt, så går det bra att maila till info@hannahouse.se. Vill du boka Hannagården för en aktivitet är du välkommen att använda dig av vår bokningssida.

 

 

Hannagårdens vänner, program

 

Anmälan: info@hannahouse.se

 

Mer information på hemsidan, www.hannagardensvanner.se

 

 

5 januari kl 13.00 ”Barn, stjärnor och astronauter” – Hannadagen

 

Varmt välkomna till gemenskap på mysiga Hannagården! Vid brasan, med julglögg, sång och fika i tecknet av barn och stjärnor. För att inte tala om författarbesök av Maria Küchen. I ett samtal om liv, skrivande och sökande efter sanning; Vetenskap - hinder för gudslängtan? Maria Küchen är krönikör, kulturjournalist och författare som skarpsynt granskar vår egen tid. Hon har bl.a. skrivit ”Anteckningar från en frontalkollision med Gud”

och senast ”Att flyga” – om människans urgamla dröm att trotsa tyngdlagen…

Dessutom kommer Unni Eriksdotter och sjunger klingande, underbara julsånger för och med oss.

Annat oväntat kan dyka upp…

 

Info och anmälan på info@hannahouse.se. Gäller alla programdagar: Entré 100 kr, betalas eller swishas vid ankomst. Läs mer om alla våra program på www.hannagardensvanner.se och facebook.För medlemmar i Hannagårdens vänner. Bli medlem och få rösträtt på årsmötet samt gratis entré och mat på höstmötet!

 

 

 

 

27 april kl. 12.00 - Årsmöte i föreningen Hannagårdens vänner. Med smörgås! ÖPPET FÖR ALLA

 

13.00 ”Han sköts vid busshållplatsen….”

Nu presenterar Andreas Runeson och Leif Johansson sitt färdiga, nyskapade musikverk ”mellan blues och kammarmusik”. För jul och påsk finns massor av

musik, men vilka toner går med oss under fastan och passionstiden, och finns där något att spegla samtiden med? Ellen Vingren sjunger helt nya tolkningar till svenska av Matteuspassionens koraler, som ingår i verket. Så starkt, vackert och sant, som om du aldrig hört dem förr….

Mitt i vår egen tid med dödsskjutningar, flyktingar, hemlösa och våra egna sömnlösa nätter..

 

Info och anmälan på info@hannahouse.se. Gäller alla programdagar: Entré 100 kr, betalas vid ankomst. Läs mer om alla våra program på www.hannagardensvanner.se och facebook.För medlemmar i Hannagårdens vänner. Bli medlem och få rösträtt på årsmötet samt gratis entré och mat på höstmötet!

 

 

 

 

Botvidsdagen, 28 juli kl 13.00 ”Jag trampar upp stigarna, så att det blir lättare för andra att gå där” (sankt Botvid, 1100-talet, Södertörn)

 

En dag med träden och skogen i centrum! Botvids namn betyder ”den läkande skogen”. Nya forskningsrön och insikter kommer nu hela tiden om hur mycket träden betyder och hur märkliga liv de lever. Träden lever sitt eget liv, och utan dem kan ingen av oss leva. Vad skulle hända om vi började se träden som subjekt istället för enbart virke eller en plats vår egen rekreation? Kom och lyssna och lär om skogen och trädens hemligheter, pröva ett ”skogsbad”, ta del av den nya rörelsen som bedriver varsamt skogsbruk, skapar nya produkter från träden och forskar vidare om ett ekosystem mer finstämt än någon kunde tro…en dag med konst, musik, poesi, berättelser och skogsvandring i Botvids fotspår! Vi dukar fram sommarfika med sallad och bröd.

 

Info och anmälan på info@hannahouse.se. Gäller alla programdagar: Entré 100 kr, betalas vid ankomst. Läs mer om alla våra program på www.hannagardensvanner.se och facebook.För medlemmar i Hannagårdens vänner. Bli medlem och få rösträtt på årsmötet samt gratis entré och mat på höstmötet!

 

 

 

 

Höstmötet, 12 oktober kl 13.00

 

Afternoon tea

Spännande författarmöten med lokal förankring. Hur är det att ge ut på eget förlag? Hannagårdens

eget Afternoon Tea, högläsning och tid för oväntade samtal vid höstbrasan

 

Info och anmälan på info@hannahouse.se. Gäller alla programdagar: Entré 100 kr, betalas vid ankomst. Läs mer om alla våra program på www.hannagardensvanner.se och facebook.För medlemmar i Hannagårdens vänner. Bli medlem och få rösträtt på årsmötet samt gratis entré och mat på höstmötet!

Skrivarhelger våren och sommaren 2019 - med Ylva Eggehorn

 

Nya datum kommer senare.

 

Anmälan: info@hannahouse.se

 

Du behöver inte skriva om ditt eget liv för att skrivandet ska ge dig nycklar till att tolka dina erfarenheter. Det händer ändå, mitt i sökandet efter ord och meningar! Det här är en skrivarhelg i en liten krets med kvalificerad kursledning av författaren Ylva Eggehorn. Inga betyg delas ut, men viktiga verktyg som du kan använda i ditt fortsatta skrivande. Du får gott om tid att hitta en egen vrå i kammaren, biblioteket, salen, lusthuset, andaktsrummet eller varför inte i trädkojan.

 

Vi äter gott och samtalen vid brasan på kvällen kan bli långa. Börja på ditt livs första skrivna sida, eller ta med dig ett projekt du håller på med. På söndag eftermiddag får alla som vill ett enskilt samtal med kursledaren. Deltagarna bor i ett eget rum eller stuga. Ta med lakan, handduk och tofflor..

och några oskrivna blad.

 

Kursen arrangeras i samarbete med Studieförbundet Bilda.

Grundkurs i gärdsgårdsbygge - med Mikael Lorentzen

 

5 april 2019 kl 9-17.

Pris: 1700 kr

Anmälan: mikael@svenskagardsgardar.se

 

En riktigt gjord gärdesgård ska byggas enbart med naturmaterial enligt gamla hantverksmetoder, vilket ger en traditionell, rejäl och helt ekologisk konstruktion. På våra kurser lär du dig grunderna i gammaldags gärdsgårdsbygge, hur du arbetar med material och du får en inblick i gärdsgårdens historia.

Kurs leds av Mikael Lorentzen som arbetar heltid med byggnadsvård och reser ca 2000 m gärdesgård/år.

 

Grundkurs i gärdesgårdsbygge är en endagskurs med inriktning på praktik. På kursen går vi igenom grundläggande moment och historik, byggförberedelser, beredning av material till gärdsgården, samt att vi såklart också hägnar gärdsgård! Ca 15 m brukar det bli byggt under en dag. Inga förskunskaper krävs till denna kurs, men det underlättar om du är något händig samt har lite vana vid att arbeta med yxa - vi använder endast traditionella handverktyg under dagen. Obs att arbetet stundstals kan vara fysiskt krävande.

 

Läs mer om våra kurser på www.svenskagardsgardar.se

 

Hannagården - en plats för oväntade möten | Kontakt: info@hannahouse.se | 148 96 Neder Söderby, Sorunda | © Hannagården 2019