Aktuellt

Aktuellt - 2017

Här kan du läsa mer om vad som är på gång på Hannagården under 2017. Vill du veta mer om en kurs eller aktivitet, eller anmäla dig direkt, så går det bra att maila till info@hannahouse.se. Vill du boka Hannagården för en aktivitet är du välkommen att använda dig av vår bokningssida.

 

 

Hannagårdens vänner, program

 

Anmälan: info@hannahouse.se

 

Mer information på hemsidan, www.hannagardensvanner.se

 

 

 

Årsmöte, 22 april kl 13.00

 

För medlemmar i Hannagårdens vänner. Bli medlem och få rösträtt på årsmötet samt gratis entré och mat på höstmötet!

 

22 april kl. 15.00 - för alla oavsett medlemskap: Luther, kärleken och medaljens baksida

 

Luther på gott och ont! Författarsamtal med kulturjournalisten Svensson om "doktor Luther och Mr Hyde " - mannen som förändrade Europa, myndigförklarade människor men också skrev hätskt mot påven, upproriska bönder och judar ....han hyllade vetenskap och ville att alla, både pojkar och flickor, skulle gå i skola...OCH han kastade ett bläckhorn på djävulen...han var ett språk- och musikgeni men sov på en rutten halmmadrass...hör också mer om hans stormiga relation till den förrymda nunnan Katarina von Bora...hon bryggde det bästa ölet i Wittenberg. ..starka och kontroversiella personer i en tid av starka framtidsförhoppningar. Hur gick det? Och sist men inte minst - Karlssons Kletzmer med musik rotad i den jiddischkultur som överlevt mot alla odds! En unik dag på Hannagården. Avgift 100 kr betalas vid ankomst. Info/anmälan info@hannahouse.se. Hannagårdens vänner i samarbete med Bilda Öst.

 

 

 

 

Botvidsdagen, 28 juli kl 10.00

 

Hans Erik Lindström, ledare och pionjär inom pilgrimsrörelsen i Sverige, vandrar med oss i trakten. Vandringen är ca 5 km och går på lättvandrad väg och stig mellan Ösmo station och Hannagården. Vi gör ett kort stopp för reflektion, kaffe och vila. Vandringen avslutas vid framkomsten med andakt på Botvidsberget vid Hannagården. Sedan tar dagens program på Hannagården vid.

 

Vi samlas vid Ösmo pendeltågsstation klockan 10.00, och vi inväntar tågen som kommer då. Medtag lättare matsäck och dricka. Vid frågor ring gärna Lou-Lou på tel 073-7188150 eller mejla loulouhillstad@gmail.com

 

Kl 13.00 ”Mellan himmel och hav” Katarina Rudérus, sång, i en nyskapad sommarkonsert för tre, med flöjt och poesi. Matnyttigt fika/sallad, Inger Jonasson ställer ut akvareller i ateljén, och HansErik Lindström talar om pilgrimsvandring i vår tid.

 

Avgift 100 kr. Fika till självkostnadspris. Anmälan senast 20 juli, och info på info@hannahouse.se

 

 

 

 

Höstmötet, 14 oktober kl 13.00

 

- Madonna! -

om en laddad kvinnosymbol . Och värmande jazz vid brasan!

 

 

Hannagårdens vänner bjuder in till en färgstark lördag med Lena Lervik, Ingela Bendt och Andreas Weister Andersson.

 

Lena Lervik, erkänd skulptör, och Ingela Bendt, Augustprisad författare, berättar om Lenas konst i boken Madonna - om mariabilder med djupa rötter i historien, bilder som upprör och berör. Hör mer om deras samarbete och om Lena Lerviks banbrytande kvinnogestalter! Andreas Weister Andersson bjuder på improviserad jazz från sin senaste CD. Han spelar saxofon och skapar musik som gett genljud i många länder i Europa. Andreas är engagerad i internationellt fredsarbete och bor till vardags i en kommunitet i Yorkshire.

 

Vi dukar fram fika, tänder brasan och värmer en vacker soppa med bröd.

 

 

Gratis entré och mat till medlemmar. Anmälan och frågor: info@hannahouse.se

För icke medlemmar entré 100 kr. Anmälan och frågor

Skrivarhelg - med Ylva Eggehorn

 

12-14 maj

Anmälan: info@hannahouse.se

 

Du behöver inte skriva om ditt eget liv för att skrivandet ska ge dig nycklar till att tolka dina erfarenheter. Det händer ändå, mitt i sökandet efter ord och meningar! Det här är en skrivarhelg i en liten krets med kvalificerad kursledning av författaren Ylva Eggehorn. Inga betyg delas ut, men viktiga verktyg som du kan använda i ditt fortsatta skrivande. Du får gott om tid att hitta en egen vrå i kammaren, biblioteket, salen, lusthuset, andaktsrummet eller varför inte i trädkojan.

 

Vi äter gott och samtalen vid brasan på kvällen kan bli långa. Börja på ditt livs första skrivna sida, eller ta med dig ett projekt du håller på med. På söndag eftermiddag får alla som vill ett enskilt samtal med kursledaren. Deltagarna bor i ett eget rum eller stuga. Ta med lakan, handduk och tofflor..

och några oskrivna blad.

 

Kursen arrangeras i samarbete med Studieförbundet Bilda.

Grundkurs i gärdsgårdsbygge - med Mikael Lorentzen

 

1 september 2017 kl 9-17. Ett fåtal platser kvar!

Pris: 1600 kr

Anmälan: mikael@svenskagardsgardar.se

 

En riktigt gjord gärdesgård ska byggas enbart med naturmaterial enligt gamla hantverksmetoder, vilket ger en traditionell, rejäl och helt ekologisk konstruktion. På våra kurser lär du dig grunderna i gammaldags gärdsgårdsbygge, hur du arbetar med material och du får en inblick i gärdsgårdens historia.

Kurs leds av Mikael Lorentzen som arbetar heltid med byggnadsvård och reser ca 2000 m gärdesgård/år.

 

Grundkurs i gärdesgårdsbygge är en endagskurs med inriktning på praktik. På kursen går vi igenom grundläggande moment och historik, byggförberedelser, beredning av material till gärdsgården, samt att vi såklart också hägnar gärdsgård! Ca 15 m brukar det bli byggt under en dag. Inga förskunskaper krävs till denna kurs, men det underlättar om du är något händig samt har lite vana vid att arbeta med yxa - vi använder endast traditionella handverktyg under dagen. Obs att arbetet stundstals kan vara fysiskt krävande.

 

Läs mer om våra kurser på www.svenskagardsgardar.se

 

Kursen arrangeras i samarbete med Studieförbundet Bilda.

Hannagården - en plats för oväntade möten | Kontakt: info@hannahouse.se | 148 96 Neder Söderby, Sorunda | © Hannagården 2017